fredag 21. september 2012

Mammas eplekake!

Nå i september kommer de norske eplene i butikkene, og de er de beste! Da jeg var liten fikk vi levert kasser med store aroma epler fra Hardanger på skolen. De var store syrlige og utrolig gode.
I morgen skal vi på middag til svigers, så jeg fikk ånden over meg i dag og bakte eplekake.

Her er oppskrift:

150 gr smør
150 gr sukker
3 egg
150 gr mel
2 ss bakepulver
2 ss vaniljesukker
2 ss melk
epler
sukker og kanel

Rør smør og sukker hvitt, rør inn ett og ett egg, sikt inn mel og det tørre. 
Bland oppskårne epler i kanel og sukker. Mamma legger eplebåtene i en brødpose og rister dem i sukker og kanel.
Smør en rund kakeform, hell i deigien og stikk nedi eplene i et fint mønster. Strø over litt kanel og perlesukker. 

Stekes på 175 grader til den er ferdig ( ca 1 time). ( Min var i ovnen i 1,5 timer og ble saftig og god..)



Norske epler selvsagt!





Så fikk jeg endelig brukt KitchenAid maskinen! Den skuffet ikke!Knallgod, OG fin å se på!








3 kommentarer:

  1. Hei, takk for hyggelig forespørsel. Jeg har lagt til linken deres, så skal jeg legge ut flere gode oppskrifter.

    SvarSlett
  2. Hei, den var VELDIG god! Mannen min sa det var den beste kaken jeg har bakt! Veldig hyggelig siden den er så enkel å lage.

    SvarSlett
  3. hei stemmer det virkelig at det skal være 2ss vaniljesukker og 2 ss bakepulver og ikke ts

    SvarSlett