søndag 11. november 2012

Verdens beste gulrotkake

I dag er det farsdag, og istedet for en materiell gave, blir far i huset gjort stas på med gulrotkake.
Denne kaken fikk vi i en ett års dag, og jeg måtte få oppskriften for jeg hadde aldri smakt bedre gulrotkake før!















Her er oppskrift:

400 gr gulrot
300 gr siktet hvetemel
400 gr sukker
15 gr kanel
15 gr bakepulver
5 gr natron
5 gr salt
2 dl egg
3 dl nøytral olje, feks soyaolje eller solsikkeolje

Rasp gulrøttene på middels grov side av rivjernet. Bland sammen med det tørre. Bland eggene godt sammen før du blander det med resten av røren. La røren stå 5 min slik at sukkeret løser seg litt opp. Hell oljen i sakte mens du rører eller kjøkkenmaksinen går på lav hastighet. ( bruk røregrind, ikke visp)

Hell røren i en smurt rund form.

Stekes i ovnen i 50 min på 175 grader.


Glasur:
100 gr naturell kremost
100 gr melis
1 ts sitronsaft
100 gr smør

Rør kremosten glatt, ha i melis og sitronsaft. Pisk inn romtemperet smør. Piskes lett for en luftig konsistens.
Smør utover avkjølt kake. Pynt med hva du vil, bær eller strøssel.















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar